Treska ve slanině s hráškovo-bramborovou kaší
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z tresky
- 8 plátků anglické slaniny
- sůl
- pepř
- kmín
- 4 větší brambory
- 200 g mraženého hrášku
- kousek másla
- 150 ml mléka
- několik čerstvých lístků koriandru
Postup Treska ve slanině s hráškovo-bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Oloupané, na kostky nakrájené brambory osolíme, okořeníme kmínem a dáme vařit. Když jsou brambory skoro měkké, asi 3-5 minut před koncem varu k nim přisypeme hrášek a dovaříme doměkka.
Pak scedíme a rozmixujeme s máslem, mlékem a koriandrem na kaši.
Filety z tresky lehce osolíme, opepříme a každý kousek obalíme dvěma plátky slaniny. Dáme je na plech a v troubě při 220 °C pečeme asi 15-20 minut, až je slanina pěkně křupavá.
Na talíř dáme porci kaše a na ni klademe rybu.