Vepřový cibuláč

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
800 g cibule
6 stroužků česneku
1/2 lžičky mletého zázvoru
lžička drceného kmínu
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka skořice
250 ml bílého jogurtu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli překrojíme na půlky a rozkrájíme na proužky.

  2. Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a veškerým kořením.

  3. Maso s cibulí vložíme do hrnce, zalijeme připraveným jogurtem, dobře promícháme a na mírném ohni pod přiléhavou pokličkou zvolna dusíme, až je maso měkké. Podlévat většinou není vůbec třeba, cibule v průběhu dušení pustí dostatek šťávy. Podáváme s čerstvým chlebem nebo plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!