Vepřový cibuláč
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 800 g cibule
- 6 stroužků česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- špetka skořice
- 250 ml bílého jogurtu
- sůl
Postup Vepřový cibuláč
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli překrojíme na půlky a rozkrájíme na proužky.
Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a veškerým kořením.
Maso s cibulí vložíme do hrnce, zalijeme připraveným jogurtem, dobře promícháme a na mírném ohni pod přiléhavou pokličkou zvolna dusíme, až je maso měkké. Podlévat většinou není vůbec třeba, cibule v průběhu dušení pustí dostatek šťávy. Podáváme s čerstvým chlebem nebo plackami.