Vepřové stripsy s rýží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřových nudliček na čínu – už je takhle dostanete, takže nakrájené
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 jarní cibulky
- 1 pórek – jeho bílou část
- 1 feferonka
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky sušeného zázvoru
- sůl
- 100 ml vývaru
- 2 hrstě zmražené čínské zeleninové směsi
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 stonek řapíkatého celeru
Postup Vepřové stripsy s rýží
Postup přípravy receptu
-
Masové nudličky dáme do mikrotenového sáčku, přidáme kukuřičný škrob a dobře protřepeme, aby se škrob dostal na všechny nudličky vlastně rovnoměrně. Rozpálíme olivový olej se sezamovým a opečeme dozlatova nudličky. Asi tak 5 minut. Dáme stranou.
Nakrájíme pórek na kolečka, stejně tak jarní cibulky a nadrobno nakrájíme feferonku. Vše orestujeme ve stejné pánvi. Přidáme čínskou zeleninovou směs. Vrátíme do pánve vepřové nudličky. Přidáme zázvor a promícháme.
Mezitím si smícháme sojovou omáčku s rýžovým octem a hnědým cukrem. Zalijeme omáčkou a promícháme. Pak ještě přidáme vývar. Vše krátce povaříme. Mezitím uvaříme rýži, tentokrát do vody přidáme nakrájený řapíkatý celer.
Podáváme s rýží.