Vepřové řízky zapečené na hřibech a cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- čínská zeleninová směs
- 2 hrstičky zelených fazolek
- 2 vejce
- kousek másla
- 1 větší brambora
- 1 zeleninový vývar
- 50 ml smetany
- 1 lžíce Podravky
- sůl
- libeček
- pažitka
Postup Vepřové řízky zapečené na hřibech a cibuli
Postup přípravy receptu
-
Z vepřového si nařežeme řízky, naklepáme, z obou stran osolíme a posypeme paprikou, necháme je odležet.
Zatím si v pekáčku na oleji osmažíme do hněda cibule nakrájené na proužky, k ní nasypeme hřiby, které si nakrájíme předem na větší kousky, promícháme a chvilku dusíme.
Zatím si v pánvi na oleji prudce orestujeme odpočaté a připravené řízky, které přendáme na cibuli s hříbkama.
Do výpeku z orestovaných řízků nalijeme studenou vodu, promícháváme do převaření a seškrábeme ze dna napáleniny z restovaného masa (pokud jsou). Touto šťávou podlijeme v pekáči všechny suroviny tak, aby vršek masa koukal, přikryjeme a dáme péct na 50 minut do trouby.
Po upečení si rozmícháme solamyl v malém množství vody, upečené řízky dáme na sporák, solamylem zalijeme a převaříme až se šťáva zahustí, kdo nechce, nemusí zahušťovat!