Vepřové řízky zapečené na hřibech a cibuli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

čínská zeleninová směs
2 hrstičky zelených fazolek
2 vejce
kousek másla
1 větší brambora
1 zeleninový vývar
50 ml smetany
1 lžíce Podravky
sůl
libeček
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového si nařežeme řízky, naklepáme, z obou stran osolíme a posypeme paprikou, necháme je odležet.

  2. Zatím si v pekáčku na oleji osmažíme do hněda cibule nakrájené na proužky, k ní nasypeme hřiby, které si nakrájíme předem na větší kousky, promícháme a chvilku dusíme.

  3. Zatím si v pánvi na oleji prudce orestujeme odpočaté a připravené řízky, které přendáme na cibuli s hříbkama.

  4. Do výpeku z orestovaných řízků nalijeme studenou vodu, promícháváme do převaření a seškrábeme ze dna napáleniny z restovaného masa (pokud jsou). Touto šťávou podlijeme v pekáči všechny suroviny tak, aby vršek masa koukal, přikryjeme a dáme péct na 50 minut do trouby.

  5. Po upečení si rozmícháme solamyl v malém množství vody, upečené řízky dáme na sporák, solamylem zalijeme a převaříme až se šťáva zahustí, kdo nechce, nemusí zahušťovat!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!