Vepřové plátky s rozmarýnem a kečupem.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa (krkovice, kýty, plecko)
2 velké cibule
trochu hořčice
2 lžíce sladkého kečupu
1 lžíce ostrého kečupu (nebo o lžíci více sladkého + chilli koření)
velká lžíce sádla (možné nahradit olejem)
5 větších stroužků česneku
lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
malý výhonek rozmarýnu
trošku vývaru nebo vody, ale ne moc

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na slabé plátečky asi jako deseti-dvacetikoruna, osolíme a opepříme a dáme smažit na omastek. Vhodíme výhonek rozmarýnu.

  2. Cibuli nakrájíme na slabší půlměsíčky a česnek na plátky. Maso podle potřeby podlijeme a když je téměř měkké přidáme cibuli s česnekem. Necháme ještě chvilku restovat, aby se cibule nerozvařila.

  3. V mezičase si uděláme do misky sosíček z kečupů, hořčice, sojové omáčky.

  4. Zalijeme masíčko s cibulí a česnekem a chviličku provaříme. Na závěr vyndáme stonek rozmarýnu. Dochutíme. Pozor není to omáčka, ale jen sosíček podle potřeby!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!