Vepřové plátky s rozmarýnem a kečupem.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového masa (krkovice, kýty, plecko)
- 2 velké cibule
- trochu hořčice
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 1 lžíce ostrého kečupu (nebo o lžíci více sladkého + chilli koření)
- velká lžíce sádla (možné nahradit olejem)
- 5 větších stroužků česneku
- lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- malý výhonek rozmarýnu
- trošku vývaru nebo vody, ale ne moc
Postup Vepřové plátky s rozmarýnem a kečupem.
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na slabé plátečky asi jako deseti-dvacetikoruna, osolíme a opepříme a dáme smažit na omastek. Vhodíme výhonek rozmarýnu.
Cibuli nakrájíme na slabší půlměsíčky a česnek na plátky. Maso podle potřeby podlijeme a když je téměř měkké přidáme cibuli s česnekem. Necháme ještě chvilku restovat, aby se cibule nerozvařila.
V mezičase si uděláme do misky sosíček z kečupů, hořčice, sojové omáčky.
Zalijeme masíčko s cibulí a česnekem a chviličku provaříme. Na závěr vyndáme stonek rozmarýnu. Dochutíme. Pozor není to omáčka, ale jen sosíček podle potřeby!