Kuřecí játra s česnekem, mrkví a rajčaty
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 0,5 kg kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 10 dkg uzené slaniny
- 3 dl kuřecího vývaru
- 2 stroužky česneku CZ
- 1 větší karotka
- 4 cherry rajčátka
- plocholistá petrželová nať
- bramborový škrob
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí játra s česnekem, mrkví a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Uzenou slaninu si nakrájíme na stejně velké kostičky a částečně vyškvaříme v hrnci, kam poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Kuřecí játra očistíme a překrájíme na stejně velké kousky.
Játra přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka opečeme. Přidáme kuřecí vývar, zamícháme a necháme dusit. Dusíme do měkka asi 15 minut. Jakmile jsou játra měkká, tak dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem.
Zahustíme 1 lžičkou bramborového škrobu, který rozmíchané v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k játrům. V této fázi přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku, nakrájená cherry rajčátka a jemně nasekanou petrželovou nať.
Necháme zlehka probublávat za občasného promíchání cca 3-5 minut a je hotovo. Podáváme s rýží.