Kuřecí játra s česnekem, mrkví a rajčaty

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

0,5 kg kuřecích jater
1 velká cibule
10 dkg uzené slaniny
3 dl kuřecího vývaru
2 stroužky česneku CZ
1 větší karotka
4 cherry rajčátka
plocholistá petrželová nať
bramborový škrob
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou slaninu si nakrájíme na stejně velké kostičky a částečně vyškvaříme v hrnci, kam poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Kuřecí játra očistíme a překrájíme na stejně velké kousky.

  2. Játra přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka opečeme. Přidáme kuřecí vývar, zamícháme a necháme dusit. Dusíme do měkka asi 15 minut. Jakmile jsou játra měkká, tak dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem.

  3. Zahustíme 1 lžičkou bramborového škrobu, který rozmíchané v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k játrům. V této fázi přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku, nakrájená cherry rajčátka a jemně nasekanou petrželovou nať.

  4. Necháme zlehka probublávat za občasného promíchání cca 3-5 minut a je hotovo. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!