Vepřové plátky s fazolkami a křenem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sklenice sterilovaných fazolek
- asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího)
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého křenu
Postup Vepřové plátky s fazolkami a křenem
Postup přípravy receptu
-
Z masa si nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
Skoro měkké plátky masa vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci másla, vsypeme mouku, promícháme, přilijeme trochu vodu, přidáme scezené fazolky, kečup, česnek utřený s troškou soli a krátce podusíme.
Do omáčky vrátíme maso, přiklopíme a ještě chvilku necháme pod pokličkou podusit. Podle potřeby dolijeme trochu vody.
Porce na talířích posypeme strouhaným křenem.
Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo různě upravené brambory.