Vepřové plátky na kolínkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky (já měla z pečeně)
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- 10 cherry rajčátek
- 100 g loveckého salámu
- hlíva ústřičná nebo žampiony
- 200 ml sterilované kapie i s nálevem
- trošku citronové šťávy
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžička bazalky
- trochu pepře podle chuti
- hladkolistá petrželka
- sádlo nebo olej
- sůl
- kdo rád ostřejší může přidat feferonku
Postup Vepřové plátky na kolínkách
Postup přípravy receptu
-
Z masa si nařežeme plátky, mírně je naklepeme osolíme, opepříme a na pánvi je z obou stran zprudka opečeme a vyndáme na talíř.
Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, dáme česnek na plátky, rajčátka na čtvrtinky, zastříkneme citronovou šťávou a přidáme ještě přecezené kapie (nálev si necháme na později), hlívu na menší proužky, posypeme provensálským kořením, bazalkou, pepřem, osolíme a chvíli dusíme, pak přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě (400-500 ml) a s nálevem od kapií.
Necháme zahustit, dáme zpátky opečené plátky masa, nakrájený lovecký salám na nudličky, nasekanou petrželku a dusíme dohromady, až je všechno měkké. Ještě můžeme dochutit.
Uvaříme kolínka dle návodu, dáme porci na talíř, na ně plátek masa a zalijeme dušenou pikantní šťávou.