Vepřové nudličky s brokolicí a mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

460 g vepřové kýty – již připravené a nakrájené
1 menší hlávku brokolice (asi 240 g)
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce olivového oleje
1 větší mrkev
3 stroužky česneku
ančovičky – v plechovce je 27 g ančoviček
120 ml bílého vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso už je nakrájené, pokud máte kýtu vcelku, nakrájejte ji na nudličky. Nudličky masa pak zasypeme moukou a protřepeme, aby mouka maso obalila.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekaný česnek a restujeme, jen krátce. Zvýšíme teplotu a přidáme do pánve s česnekem vepřové nudličky. Maso opečeme. Mělo by chytat hnědou barvu.

  3. Přidáme brokolici rozdělenou na růžičky a pokrájenou podélně na drobnější kousky. Poté mrkev, škrabkou připravenou ve tvaru hoblinek, promícháme a zeleninu opečeme. Přidáme ančovičky a víno. Snížíme teplotu a necháme chvilku vše probublávat, po chvíli zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme tak asi 15 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme.

  4. Když dusíme maso, dáme vařit rýži. Bude hotová v momentě, kdy se vypořádáme s masem. Podáváme ji jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!