Vepřové maso s celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřového masa: kýta, plec, kotleta...
cca 160 g celeru - očištěného
30 g uzeného špeku nebo sádla či oleje
1 cibule
sůl
pepř mletý
4 ks nového koření - kuličky
1 bobkový list
snítka tymiánu
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.

  2. Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova.

  3. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.

  4. Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...

  5. Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!