Vepřové maso s celerem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřového masa: kýta, plec, kotleta...
- cca 160 g celeru - očištěného
- 30 g uzeného špeku nebo sádla či oleje
- 1 cibule
- sůl
- pepř mletý
- 4 ks nového koření - kuličky
- 1 bobkový list
- snítka tymiánu
- vývar dle potřeby
- jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Postup Vepřové maso s celerem
Postup přípravy receptu
-
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova.
Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.
Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...
Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.