Vepřové kousky na gyrosu s květákem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřových řízků
1/2 květáku
1 cibule
4 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1 bílek
2 lžíce Solamylu
pár kapek worcesteru
1 lžička drceného kmínu
gyros koření
zeleninový bujon
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme a dost posypeme gyrosem.

  2. V mističce si smícháme bílek s 1 lžící Solamylu, v tom maso vykoupeme a dáme na rozehřátej olej, opékáme z obou stran, přidáme cibuli na proužky a opečeme ještě společně, pak přidáme zeleninový vývar, aby bylo maso potopené a dusíme.

  3. V polovině dušení přidáme ještě gyros, česnek na plátky, worcester, kmín, papriku na malé kousky a květák, který posekáme na drobnější kousky, dosolíme a dusíme dál do změknutí.

  4. V malém množství vody rozpustíme Solamyl a zahustíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!