Vepřové kotlety na ananasu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 řízky z vepřového masa
2 lžíce oleje
2 lžíce krystalového cukru
1 lžíce tmavé sójová omáčka
1 lžíce rajčatového pyré nebo protlaku
1 ananasový kompot
1/2 lžičky mletého chilli
1 lžička koření na čínu nebo pěti chutí nebo koření na kung pao
rýže
mražená zeleninová směs (jakýkoliv druh směsi)

Postup přípravy receptu

  1. Mäso umyjeme a osušíme a zľahka vyklepeme. Okoreníme zľahka čínskym korením a pečieme pomaly na rozohriatom oleji v panvici z každej strany asi 15minút.

  2. Pred dokončením na panvicu k mäsu pridáme odkvapkaný ananás, posypeme ho jemne čínskym korením a chilli a mierne ho opečieme, aby skaramelizoval.

  3. Medzitým necháme udusiť ryžu a v troche vody podusíme zeleninovú zmes (množstvo podľa vlastného uváženia).

  4. V kastróliku zmiešame: cukor, sójovú omáčku, pyré a 3 lyžice šťavy z ananásového kompótu. Povaríme na slabom plameni cca 8 minút, aby omáčka trocha zhustla.

  5. Pri podávaní uložíme ananás na mäso, okolo mäsa uložíme udusenú zeleninu a polejeme ju jemne malým množstvom omáčky. Podávame s už pripravenou ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!