Vepřové kotlety na ananasu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 řízky z vepřového masa
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 lžíce tmavé sójová omáčka
- 1 lžíce rajčatového pyré nebo protlaku
- 1 ananasový kompot
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1 lžička koření na čínu nebo pěti chutí nebo koření na kung pao
- rýže
- mražená zeleninová směs (jakýkoliv druh směsi)
Postup Vepřové kotlety na ananasu
Postup přípravy receptu
-
Mäso umyjeme a osušíme a zľahka vyklepeme. Okoreníme zľahka čínskym korením a pečieme pomaly na rozohriatom oleji v panvici z každej strany asi 15minút.
Pred dokončením na panvicu k mäsu pridáme odkvapkaný ananás, posypeme ho jemne čínskym korením a chilli a mierne ho opečieme, aby skaramelizoval.
Medzitým necháme udusiť ryžu a v troche vody podusíme zeleninovú zmes (množstvo podľa vlastného uváženia).
V kastróliku zmiešame: cukor, sójovú omáčku, pyré a 3 lyžice šťavy z ananásového kompótu. Povaríme na slabom plameni cca 8 minút, aby omáčka trocha zhustla.
Pri podávaní uložíme ananás na mäso, okolo mäsa uložíme udusenú zeleninu a polejeme ju jemne malým množstvom omáčky. Podávame s už pripravenou ryžou.