Vepřové kostky na žampionech II

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa
200 g žampionů
1 lžíce sádla
50 g másla
1 lžička oleje
2 cibule
2 bobkové listy
2 lžíce mleté směsi sušených hub
1 lžička kmínu
500 ml silného vývaru
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na velké kostky (větší než na guláš), žampiony očistíme a nakrájíme menší na poloviny, větší na čtvrtiny. Oloupané cibule nasekáme najemno.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem, restujeme nejprve žampiony dozlatova a vyndáme je na talíř. Do výpeku přidáme sádlo a na něm opečeme maso ze všech stran, přidáme bobkový list, cibuli a opékáme za občasného míchání dozlatova.

  3. Přidáme kmín, pepř, sůl a houbové koření, promícháme a podlijeme polovinou vývaru. Pod poklicí dusíme do změknutí masa asi 30 minut, necháme vydusit, aby cibule při míchání zahustila sos, dle potřeby po troškách přiléváme zbytek vývaru. Vrátíme žampiony k masu a krátce asi 5 minut povaříme. Podáváme s rýží nebo dle chuti upraveným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!