Vepřové kostky na žampionech II
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového masa
- 200 g žampionů
- 1 lžíce sádla
- 50 g másla
- 1 lžička oleje
- 2 cibule
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce mleté směsi sušených hub
- 1 lžička kmínu
- 500 ml silného vývaru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup Vepřové kostky na žampionech II
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na velké kostky (větší než na guláš), žampiony očistíme a nakrájíme menší na poloviny, větší na čtvrtiny. Oloupané cibule nasekáme najemno.
V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem, restujeme nejprve žampiony dozlatova a vyndáme je na talíř. Do výpeku přidáme sádlo a na něm opečeme maso ze všech stran, přidáme bobkový list, cibuli a opékáme za občasného míchání dozlatova.
Přidáme kmín, pepř, sůl a houbové koření, promícháme a podlijeme polovinou vývaru. Pod poklicí dusíme do změknutí masa asi 30 minut, necháme vydusit, aby cibule při míchání zahustila sos, dle potřeby po troškách přiléváme zbytek vývaru. Vrátíme žampiony k masu a krátce asi 5 minut povaříme. Podáváme s rýží nebo dle chuti upraveným bramborem.