Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 400 ml rajčatového pyré
- 4 prolisované stroužky česneku
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého pepře
- 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
- 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu pokojové teploty
- 2 lžíce nakrájených zelených bylinek
Postup Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme je do kameninové nádoby pomalého hrnce.
Posypeme solí, pepřem, česnekem a citronovou kůrou a rukami hezky promícháme.
Přidáme rajčatové pyré, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny.
Poté do hrnce přidáme smetanu, nebo jogurt, zelenou nať, promícháme a necháme 5 minut prohřát.
Na přílohu se hodí různé těstoviny, rýže, nebo noky.