Vepřové koleno na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno
3 kusy cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce sádla
sůl
pepř
kmín
bobkový list
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a umyté koleno dáme vařit do poloměkka do hrnce spolu a česnekem, jednou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a řádně osolíme.

  2. Když je maso téměř uvařené, vybereme ho z vody, z vývaru uděláme chutnou polévku. Kůži kolena nařežeme do mřížky. Potom ho posypeme kmínem, znovu osolíme, nakrájíme zbytek cibule na kolečka a koleno na ni vložíme do pekáče, přidáme sádlo, a podlijeme trochou vody.

  3. Koleno pečeme dle velikosti zhruba 2 a půl hodiny. při 200 stupňů celsia přikryté, až na závěr jej na 45 minut odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Podáváme jej se sterilovanými cibulkami, strouhaným křenem, hořčicí a čerstvým křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!