Máslové sušenky - rychlé
Recepty, CukrovíSuroviny
- •60 g másla
- •80 g moučkového cukru
- •70 g hladké mouky
- •2 bílky
- •špetka soli
- nebo:
- (zvážit bílky a dát stejné množství ostatních surovin,...samozřejmě s výjimkou soli!)
Postup Máslové sušenky - rychlé
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo umícháme s cukrem a spojíme s moukou a bílky (bílky opravdu nešleháme). Vymícháme hladké, řídké těsto.
Na papír na pečení nanášíme lžící nebo cukrářským sáčkem kopičky dál od sebe – těsto se rozteče. Pečeme při 160°C asi 8 minut, do momentu kdy okraje začínají zlátnout.
Cukroví příjemně voní po másle a je jedlé (příjemně chrumkavé) i hned ihned po upečení a v suchém prostředí vydrží v tomto stavu i několik dnů.
Poznámka: Pokud máme dost košíčků na mufiny, můžeme je použít a máme pak jednu sušenku jako druhou, třetí, čtvrtou. Můžeme také tvořit tyčky - těsto stříkáme sáčkem do skladů harmoniky udělané z papíru na pečení