Slaný dort - A je to!!!
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- toastový chléb (1 velký nebo 2 malé)
- asi 30 dkg pařížského salátu
- 3 pomazánková másla
- asi 75 dkg uzeniny (používám většinou 3 druhy - vysočina, paprikáš, šunka)
- asi 30 dkg eidamu
- Na ozdobu:
- uzenina
- sýr
- pórek
- mrkev
- kukuřičky
- olivy
- šunková pěna
Postup Slaný dort - A je to!!!
Postup přípravy receptu
-
Dám si toastový chléb 3x2 krajíčky na tác a namažu pomazánkovým máslem, plochu obložím uzeninou (vysočina), přidám další vrstvu toastového chleba zespodu namazanou pomazánkovým máslem.
Nahoru rozetřu pařížský salát a dám další vrstvu chleba, pomazánkové máslo, uzenina (paprikáš) a poslední vrstva toastového chleba zespodu potřená pomazánkovým máslem.
Celý korpus lehce namažu pomazánkovým máslem. Na plech si dám alobal a rozprostřu na jemno strouhaný eidam velikostí odpovídající korpusu, dám na chvíli do trouby.
Až je sýr spojený, nechám chviličku vychladnout a ještě teplý položím na korpus a upravím dle potřeby. Pak už stačí jen dozdobit dle fantazie zbytkem uzenin, sýru, zeleniny.