Slaný dort - A je to!!!

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

toastový chléb (1 velký nebo 2 malé)
asi 30 dkg pařížského salátu
3 pomazánková másla
asi 75 dkg uzeniny (používám většinou 3 druhy - vysočina, paprikáš, šunka)
asi 30 dkg eidamu
Na ozdobu:
uzenina
sýr
pórek
mrkev
kukuřičky
olivy
šunková pěna

Postup přípravy receptu

  1. Dám si toastový chléb 3x2 krajíčky na tác a namažu pomazánkovým máslem, plochu obložím uzeninou (vysočina), přidám další vrstvu toastového chleba zespodu namazanou pomazánkovým máslem.

  2. Nahoru rozetřu pařížský salát a dám další vrstvu chleba, pomazánkové máslo, uzenina (paprikáš) a poslední vrstva toastového chleba zespodu potřená pomazánkovým máslem.

  3. Celý korpus lehce namažu pomazánkovým máslem. Na plech si dám alobal a rozprostřu na jemno strouhaný eidam velikostí odpovídající korpusu, dám na chvíli do trouby.

  4. Až je sýr spojený, nechám chviličku vychladnout a ještě teplý položím na korpus a upravím dle potřeby. Pak už stačí jen dozdobit dle fantazie zbytkem uzenin, sýru, zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!