Kuřecí čtvrtky vonící anýzem a hřebíčkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí čtvrtky
- marináda:
- 10 lžic sladké kuřecí chilli omáčky
- 5 lžic ústřicové omáčky
- 1 rovná lžička anýzu
- 5 hřebíčků
- 100 ml vody
- 5 lžic oleje
Postup Kuřecí čtvrtky vonící anýzem a hřebíčkem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, oddělíme horní a spodní část stehna a naložíme na 6-12 hodin do marinády.
Marináda: omáčky smícháme s vodou a olejem, přidáme v hmoždíři nadrcený anýz a hřebíček.
Naložené maso i s marinádou pečeme 40 min. přikryté, poté 20 min. odkryté na 200°C.