Vepřová roláda se špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi kg vepřové pečeně
sůl a pepř
uzená paprika
worchester
sojová omáčka
čerstvý špenát
uzené maso
kapie
cibule
česnek
olej + máslo
hladká mouka
2 naložené ančovičky
trocha čili
větvička rozmarýnu
vývar podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, který naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou. Plát poklademe spařenými a okapanými listy špenátu, na něj dáme proužky uzeného masa a proužky kapie. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.

  2. Roládu obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji s máslem. Přidáme nakrájený česnek, uzenou papriku, worchester, sojovou omáčku, trochu čili koření, rozmarýn. Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, do omáčky přidáme ančovičky, ty se v omáčce rozpustí. Nakonec omáčku přecedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!