Vepřová roláda se špenátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi kg vepřové pečeně
- sůl a pepř
- uzená paprika
- worchester
- sojová omáčka
- čerstvý špenát
- uzené maso
- kapie
- cibule
- česnek
- olej + máslo
- hladká mouka
- 2 naložené ančovičky
- trocha čili
- větvička rozmarýnu
- vývar podle potřeby
Postup Vepřová roláda se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, který naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou. Plát poklademe spařenými a okapanými listy špenátu, na něj dáme proužky uzeného masa a proužky kapie. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.
Roládu obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji s máslem. Přidáme nakrájený česnek, uzenou papriku, worchester, sojovou omáčku, trochu čili koření, rozmarýn. Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, do omáčky přidáme ančovičky, ty se v omáčce rozpustí. Nakonec omáčku přecedíme.