Vepřová roláda
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g krkovičky
- 100 g anglické slaniny
- 2 vejce
- 4 cherry rajčátka
- 1 paprika červená
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- 1 hrst hub
- hořčice
- sterilované chilli papričky
- sůl
- pepř
Postup Vepřová roláda
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme metodou Z, roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.
Dále slaninu posypeme mletou paprikou a poklademe vaječnou omeletou, (kterou si uděláme předem), paprikou, rajčátky, houbami a sterilovaným hráškem.
Srolujeme a omotáme potravinářským provázkem. Pečeme pod poklicí v rozehřáté troubě při 200 °C asi hodinu a půl, v poslední fázi odkryjeme a dopečeme na barvu při zvýšené teplotě.