Vepřová plec v omáčce výrazné chuti
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 konzervy loupaných rajčat
- 2 hrstičky fazolek
- 2 větší tvrdé a chrupavé kyselé okurky
- zeleninový vývar
- 200 ml husté zakysané smetany
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- sůl
- olej
Postup Vepřová plec v omáčce výrazné chuti
Postup přípravy receptu
-
Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme, dusíme a otočíme na druhou stranu.
Nejprve dusíme ve vlastní šťávě, až se nám dost vydusí přidáme rajčata z konzervy, nakrájené fazolky, okurky na půlkolečka a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a dusíme až bude maso měkké.
Zatím si prošleháme v kysané smetaně s trochou vody mouku a vlijeme do omáčky, mícháme a necháme povařit tak 10 minut.