Zabíjačkové topinky

Recepty, Ostatní

Suroviny

600 g kysaného nebo sterilovaného zelí
1 jitrnice
1 jelito
větší cibule
lžíce sádla
sůl
pepř
špetka majoránky
topinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle orestujeme dozlatova. Přidáme lehce vymačkané a překrájené zelí.

  2. Malinko podlijeme šťávou ze zelí a dusíme do měkka a vydušení tekutiny. Zelí rozdělíme do dvou pánviček.

  3. Jelítko a jitrnici svlékneme ze střívka a každé dáme do jedné pánve. Obě pánve pořádně promícháme a prohřejeme.

  4. Obě směsi dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme teplé, na topince potřené česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!