Brusinkové marokánky

Recepty, Cukroví

Suroviny

125 ml mléka
4 lžíce moučkového cukru
20 g másla
10 g hladké mouky
1 lžička vanilkové esence
120 g nahrubo namletých mandlí
100 g sušených brusinek
100 g rozinek (množství jsem sypala od oka)
čokoládová poleva na polití

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozmícháme mléko, esenci, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi minutu do zhoustnutí. Poté přimícháme směs ořechů, brusinek a rozinek. Odstavíme z ohně.

  2. Na plech vyložený pečicím papírem děláme z hmoty lžičkou hromádky, které splacatíme lžící. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut. Poléváme čokoládou a necháme je vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!