Brusinkové marokánky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 125 ml mléka
- 4 lžíce moučkového cukru
- 20 g másla
- 10 g hladké mouky
- 1 lžička vanilkové esence
- 120 g nahrubo namletých mandlí
- 100 g sušených brusinek
- 100 g rozinek (množství jsem sypala od oka)
- čokoládová poleva na polití
Postup Brusinkové marokánky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozmícháme mléko, esenci, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi minutu do zhoustnutí. Poté přimícháme směs ořechů, brusinek a rozinek. Odstavíme z ohně.
Na plech vyložený pečicím papírem děláme z hmoty lžičkou hromádky, které splacatíme lžící. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut. Poléváme čokoládou a necháme je vychladnout.