Plněné bramborové knedlíky - zabíjačkové

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Těsto:
500 g vařených brambor - jemně nastrouhaných
cca 200 g hrubé mouky, podle hustoty těsta
1 vejce
1 lžíce solamylu
lžička soli
Náplň:
světlý nebo tmavý prejt
jitrnice nebo jelita

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme kousek prejtu, jitrničky nebo jelítka a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned vkládáme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut - podle síly těsta.

  2. Těsto si pochopitelně můžeme udělat dle vlastního osvědčeného receptu. Jde tu výhradně o netradiční náplň ze zabijačkových produktů, kterou můžeme využít i tímto způsobem.

  3. Knedlíky podáváme s kysaným nebo dušeným zelím, červenou řepou dušenou nebo špenátem a sypat je můžeme před podáváním dozlatova osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!