Krůtí biftečky s petrželkovými brambory
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g krůtího masa (ořez)
- 2 vejce
- sůl
- mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra
- 1-2 lžíce solamylu
- strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
- Příloha:
- vařené brambory
- olej
- plátek másla
- petrželová nať
Postup Krůtí biftečky s petrželkovými brambory
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a spolu s masem, vejci, solí, pepřem a sýrem promícháme dohromady a odložíme na pár hodin (i přes noc) do lednice.
Ke směsi z lednice vmícháme solamyl a lžící nabíráme kopečky, které v ruce zformujeme do biftečku - obalíme ho z obou stran ve strouhance a na sádle usmažíme dočervena.
Vařené brambory lehce osmahneme na troše oleje. Hotové vypneme a promícháme s plátkem másla a krájenou natí.