Krůtí biftečky s petrželkovými brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtího masa (ořez)
2 vejce
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
4 lžíce strouhaného tvrdého sýra
1-2 lžíce solamylu
strouhanka na obalení
sádlo na smažení
Příloha:
vařené brambory
olej
plátek másla
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a spolu s masem, vejci, solí, pepřem a sýrem promícháme dohromady a odložíme na pár hodin (i přes noc) do lednice.

  2. Ke směsi z lednice vmícháme solamyl a lžící nabíráme kopečky, které v ruce zformujeme do biftečku - obalíme ho z obou stran ve strouhance a na sádle usmažíme dočervena.

  3. Vařené brambory lehce osmahneme na troše oleje. Hotové vypneme a promícháme s plátkem másla a krájenou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!