Vepřová plec na zavařených hříbkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřová plec
- 1 sklenice zavařených hříbků
- 1 sáček houbové omáčky v prášku
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- voda
Postup Vepřová plec na zavařených hříbkách
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko odblaníme, nakrájíme na kostičky.
Cibuli si nakrájíme najemno, tu pak zpěníme v tlakáči na sádle.
Přidáme maso, zasypeme solí, pepřem, kmínem a rozmačkaným česnekem.
Osmahneme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale neplavalo. Vlijeme zavařené houby a dusíme 20 minut.
Mezitím si rozmícháme houbovou omáčku v prášku v troše vody (nemusí být tolik, jako v návodu, vodu už máme v hrnci). Pokud nemáme houbovou omáčku v prášku, rozmícháme si ve vodě pouze hladkou mouku, kterou pak povaříme s masem.
Po vydušení masa zkusíme, zda je měkké, pokud ne, dusíme znovu ještě chvíli. Mě 20 minut stačilo.
Ve vodě pak povaříme houbovou omáčku asi 5 minut, popřípadě dochutíme. Můžeme podávat s vařeným bramborem.