Vepřová plec na zavařených hříbkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřová plec
1 sklenice zavařených hříbků
1 sáček houbové omáčky v prášku
1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
sůl
pepř
drcený kmín
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko odblaníme, nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli si nakrájíme najemno, tu pak zpěníme v tlakáči na sádle.

  3. Přidáme maso, zasypeme solí, pepřem, kmínem a rozmačkaným česnekem.

  4. Osmahneme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale neplavalo. Vlijeme zavařené houby a dusíme 20 minut.

  5. Mezitím si rozmícháme houbovou omáčku v prášku v troše vody (nemusí být tolik, jako v návodu, vodu už máme v hrnci). Pokud nemáme houbovou omáčku v prášku, rozmícháme si ve vodě pouze hladkou mouku, kterou pak povaříme s masem.

  6. Po vydušení masa zkusíme, zda je měkké, pokud ne, dusíme znovu ještě chvíli. Mě 20 minut stačilo.

  7. Ve vodě pak povaříme houbovou omáčku asi 5 minut, popřípadě dochutíme. Můžeme podávat s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!