Vepřová plec na kari, rajčatech, paprikách a zázvoru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
2 PL másla
1 větší cibule
2 zelené papriky
2 cherry rajčátka
špetka uzené papriky
špetka kari koření
špetka sušeného zázvoru
sůl
pepř
+ libeček
+ bujón nebo vývar
dále budeme potřebovat
solamyl nebo hladkou mouku (hrašku)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do nádoby, kterou můžeme použít i do trouby. Zeleninu pokrájíme na malé kousky. Kari koření, sůl, pepř, špetku uzené papriky a sušený zázvor smícháme jako kořenící směs na maso.

  2. Kuchyňsky upravenou vepřovou plec pokrájíme na plátky, které mírně naklepeme, nařízneme po stranách a posypeme touto kořenící směsí.

  3. V nádobě, kterou můžeme použít i do trouby, rozpustíme máslo. Přisypeme pokrájenou cibulku, kterou necháme pěkně zesklovatět.

  4. Okořeněné vepřové maso vložíme orestovat na pokrájenou cibulku, necháme pěkně z obou stran zatáhnout, dokud maso nepustí šťávu. Podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby podusit doměkka.

  5. Při dušení ze stran nádoby seškrábneme připečené okraje, které nám pak udělají pěknou barvu šťávy. Ke konci dušení přidáme pokrájené papriky, rajčátka a dál ještě dusíme doměkka.

  6. Nakonec přisypeme pokrájený libeček nebo jiné bylinky. Zahustíme podle každého moukou (solamylem) zamíchanou ve vodě. Podáváme s novým bramborem. Můžeme omáčku také rozmixovat ponorným mixerem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!