Vepřová plec na kari, rajčatech, paprikách a zázvoru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 2 PL másla
- 1 větší cibule
- 2 zelené papriky
- 2 cherry rajčátka
- špetka uzené papriky
- špetka kari koření
- špetka sušeného zázvoru
- sůl
- pepř
- + libeček
- + bujón nebo vývar
- dále budeme potřebovat
- solamyl nebo hladkou mouku (hrašku)
Postup Vepřová plec na kari, rajčatech, paprikách a zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do nádoby, kterou můžeme použít i do trouby. Zeleninu pokrájíme na malé kousky. Kari koření, sůl, pepř, špetku uzené papriky a sušený zázvor smícháme jako kořenící směs na maso.
Kuchyňsky upravenou vepřovou plec pokrájíme na plátky, které mírně naklepeme, nařízneme po stranách a posypeme touto kořenící směsí.
V nádobě, kterou můžeme použít i do trouby, rozpustíme máslo. Přisypeme pokrájenou cibulku, kterou necháme pěkně zesklovatět.
Okořeněné vepřové maso vložíme orestovat na pokrájenou cibulku, necháme pěkně z obou stran zatáhnout, dokud maso nepustí šťávu. Podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby podusit doměkka.
Při dušení ze stran nádoby seškrábneme připečené okraje, které nám pak udělají pěknou barvu šťávy. Ke konci dušení přidáme pokrájené papriky, rajčátka a dál ještě dusíme doměkka.
Nakonec přisypeme pokrájený libeček nebo jiné bylinky. Zahustíme podle každého moukou (solamylem) zamíchanou ve vodě. Podáváme s novým bramborem. Můžeme omáčku také rozmixovat ponorným mixerem.