Václavky na červeno
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g hlaviček václavek
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- asi 1 cm kousek zázvoru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- mletý pepř
- 3 plné lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička medu
- 1 lžička bazalky
- citronová šťáva
- sůl
Postup Václavky na červeno
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cibuľku aj s vňaťou a na plátky narezaný cesnak.
Pridáme klobúčiky podpňoviek, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný zázvor, papriku, rascu a dusíme 20 minút.
Primiešame pretlak, bazalku, med, šťavu podľa chuti a podlejeme horúcou vodou (len toľko, aby sme dostali hustú omáčku). Povaríme na slabom plameni 10 minút.
Podávame s ryžou alebo len s chlebom.