Brambory zapečené s brynzou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
125 g brynzy
150 g uzené plece
1-2 cibule
150 ml smetany
2 vejce
70-80 g strouhaného sýra, měla jsem Blaťácké zlato
máslo
sůl
pepř
špetka mleté papriky
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.

  2. Pekáček vymažeme máslem, dáme část cibule a uložíme brambory. Osolíme, opepříme, nadrobíme brynzu, posypeme uzeným a zbylou cibulí.

  3. Zalijeme polovinou smetany a zakryjeme zbylými bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme zbytkem smetany.

  4. Pečeme na 180 st. přikryté asi 30 minut. Potom odkryjeme a posypeme zbytkem sýru. Dopečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!