Brambory zapečené s brynzou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 125 g brynzy
- 150 g uzené plece
- 1-2 cibule
- 150 ml smetany
- 2 vejce
- 70-80 g strouhaného sýra, měla jsem Blaťácké zlato
- máslo
- sůl
- pepř
- špetka mleté papriky
- petrželka
Postup Brambory zapečené s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.
Pekáček vymažeme máslem, dáme část cibule a uložíme brambory. Osolíme, opepříme, nadrobíme brynzu, posypeme uzeným a zbylou cibulí.
Zalijeme polovinou smetany a zakryjeme zbylými bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme zbytkem smetany.
Pečeme na 180 st. přikryté asi 30 minut. Potom odkryjeme a posypeme zbytkem sýru. Dopečeme do zlatova.