Vepřová plec na hrášku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové plece
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 2 lžíce houbového koření
- 1 lžička pepře 4 barev
- 1 menší cibule
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- hladká mouka
- sůl
Postup Vepřová plec na hrášku
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme k ní nakrájenou vepřovou plec a restujeme.
Poté přidáme koření, nepatrně podlijeme horkou vodou a za očasného podlévání horkou vodou dusíme do měkka.
Sterilovaný hrášek dáme na sítko a propláchneme ho pod tekoucí vodou.
Ve studené vodě rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Provaříme, dochutíme solí a přidáme sterilovaný hrášek.
Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.