Mocca čtverečky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 220 g hladké mouky
- 140 g rostlinného tuku
- 70 g moučkového cukru
- 40 g mandlí
- 20 g kakaa
- vanilkový cukr
- skořice
- Krém:
- 150 g másla
- 100 g moučkovéhoé cukru
- 2 lžíce černé silné kávy
Postup Mocca čtverečky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, tuku, moučkového cukru, oloupaných nastrouhaných mandlí, kakaa a koření zpracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odležet.
Potom rozválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme libovolné tvary a na vymazaném plechu upečeme v dobře vyhřáté troubě (elektrický sporák 175°C, plyn stupeň 2). Vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
Krém připravíme utřením másla s cukrem dohladka a zakapáním silnou kávou.
Vychladlé spojujeme po dvou libovolným krémem, který jsme si již předem přichystali.
Povrch poléváme kávovou polevou a přizdobíme čokoládou nebo ozdobíme bílkovou polevou.