Mocca čtverečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
220 g hladké mouky
140 g rostlinného tuku
70 g moučkového cukru
40 g mandlí
20 g kakaa
vanilkový cukr
skořice
Krém:
150 g másla
100 g moučkovéhoé cukru
2 lžíce černé silné kávy

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, moučkového cukru, oloupaných nastrouhaných mandlí, kakaa a koření zpracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odležet.

  2. Potom rozválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme libovolné tvary a na vymazaném plechu upečeme v dobře vyhřáté troubě (elektrický sporák 175°C, plyn stupeň 2). Vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

  3. Krém připravíme utřením másla s cukrem dohladka a zakapáním silnou kávou.

  4. Vychladlé spojujeme po dvou libovolným krémem, který jsme si již předem přichystali.

  5. Povrch poléváme kávovou polevou a přizdobíme čokoládou nebo ozdobíme bílkovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!