Vepřová plec na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové plece
2 cibule nakrájené na drobno
6-7 stroužků utřeného česneku
80 g slaniny nebo špeku na kostičky
lžíce sádla
2 lžíce mražené kukuřice nebo sterilované kukuřice
2 sladkokyselé okurky
lžíce nakládané kapie
lžíce hladké mouky
100 ml vody
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy.

  2. Přidáme maso, necháme zatáhnout. Podlijeme horkou vodou asi do poloviny masa, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme do měkka.

  3. Před koncem přidáme nakrájený okurek, kukuřici a kapii.

  4. Mouku rozmícháme ve studené vodě a přidáme k masu. Necháme provařit. Dochutíme a podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!