Vepřová plec na česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové plece
- 2 cibule nakrájené na drobno
- 6-7 stroužků utřeného česneku
- 80 g slaniny nebo špeku na kostičky
- lžíce sádla
- 2 lžíce mražené kukuřice nebo sterilované kukuřice
- 2 sladkokyselé okurky
- lžíce nakládané kapie
- lžíce hladké mouky
- 100 ml vody
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Vepřová plec na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy.
Přidáme maso, necháme zatáhnout. Podlijeme horkou vodou asi do poloviny masa, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme do měkka.
Před koncem přidáme nakrájený okurek, kukuřici a kapii.
Mouku rozmícháme ve studené vodě a přidáme k masu. Necháme provařit. Dochutíme a podáváme s rýži.