Vepřová pečeně na tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně bez kosti
olivový olej
sůl
pepř
10 dkg debrecinky
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olivovým olejem a ze všech stran zprudka orestujeme na rozpálené steakové pávni, aby se zatáhlo.

  2. Teprve potom osolíme, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a zabalíme do alobalu, který jsme pokapali olivovým olejem a podkladli kolečky debrecinky. Balíček dobře utěsníme a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 30 min.

  3. Alobal opatrně na straně otevřeme, do kastrolku slijeme šťávu a balíček opět uzavřeme.

  4. Maso necháme odpočinout cca 10 min., mezitím zredukujeme varem šťávu na polovinu, lze lehce zaprášit solamylem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!