Vepřová pečeně na hříbcích a bylinkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1000 g vepřové plece
- sůl, mletý bílý pepř
- 40 g másla
- 1 zakysaná smetana
- 1 větší cibule
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 3 PL oleje
- 500 g zamražených hříbků (z loňského sběru)
- hladká mouka na zahuštění
- snítka rozmarýnu a tymiánu
Postup Vepřová pečeně na hříbcích a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pod provázek vložíme dvě snítky bylinek. Maso opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyjmeme z pánve. Na výpeku na pánvi orestujeme pokrájenou cibuli.
Maso vložíme do pekáčku do rozehřáté trouby, přelijeme výpekem s restovanou cibulí. Zalijeme asi polovinou vývaru a přikryjeme druhým pekáčkem.
Necháme dusit v rozehřáté troubě na 170 stupňů doměkka (cca 50-60 minut). Houby opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Horní pekáček odstraníme. Ke změklému masu s výpekem přidáme orestované houby.
Do druhé části vývaru přidáme hladkou mouku, zakysanou smetanu a metlou vyšleháme dohladka. Přilijeme k měkkému masu s houbami, osolíme, opepříme podle chuti a dál necháme probublat cca 15 minut. Podáváme s knedlíkem.