Vepřová pečeně na hříbcích a bylinkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřové plece
sůl, mletý bílý pepř
40 g másla
1 zakysaná smetana
1 větší cibule
0,5 l zeleninového vývaru
3 PL oleje
500 g zamražených hříbků (z loňského sběru)
hladká mouka na zahuštění
snítka rozmarýnu a tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pod provázek vložíme dvě snítky bylinek. Maso opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyjmeme z pánve. Na výpeku na pánvi orestujeme pokrájenou cibuli.

  2. Maso vložíme do pekáčku do rozehřáté trouby, přelijeme výpekem s restovanou cibulí. Zalijeme asi polovinou vývaru a přikryjeme druhým pekáčkem.

  3. Necháme dusit v rozehřáté troubě na 170 stupňů doměkka (cca 50-60 minut). Houby opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Horní pekáček odstraníme. Ke změklému masu s výpekem přidáme orestované houby.

  4. Do druhé části vývaru přidáme hladkou mouku, zakysanou smetanu a metlou vyšleháme dohladka. Přilijeme k měkkému masu s houbami, osolíme, opepříme podle chuti a dál necháme probublat cca 15 minut. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!