Vepřová panenka v sezamové krustě se salátem a opečeným bramborem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- sezamové semínko
- 4 brambory
- grilovací koření
- Salát:
- dvě hrsti polníčku
- 5 ředkviček
- hrst cherry rajčátek
- hrst kukuřice
- Zálivka:
- provensálské koření
- šťáva ze čtvrtky citrónu
- lžíce octa
- lžíce olivového oleje
- 1 zakysaná smetana
Postup Vepřová panenka v sezamové krustě se salátem a opečeným bramborem
Postup přípravy receptu
-
Panenku rozkrojíme na dva kusy, osolíme, opepříme, necháme chvíli odležet. Potom potřeme hořčicí a obalíme v sezamovém semínku, zprudka opečeme na pánvi, vyjmeme a zabalíme do alobalu, dáme do pekáčku a na 220 °C pečeme cca 35 min.
Brambory oškrabeme, pocákáme olivovým olejem, osolíme a posypeme grilovacím kořením, opečeme v grilu.
Polníček, kukuřici, rajčata nakrájená na půl, ředkvičky na čtvrtky dáme do misky. Vedle připravíme zálivku ze zakysané smetany, špetky soli, špetky pepře, špetky provensálského koření, trošky šťávy z citrónu, lžíce octa a lžíce olivového oleje.