Nudličky na tymiánu v máslové šťávě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- olej
- 350 ml vývaru
- sůl
- pepř
- několik snítek čerstvého tymiánu
- 100 g másla
- hladká mouka
Postup Nudličky na tymiánu v máslové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a orestujeme, dokud cibulka nezezlátne a mrkev nezačne pouštět do oleje oranžovou barvu. Až pak do hrnce přidáme masové nudličky, které zprudka opečeme. Osolíme a opepříme, vlijeme vývar, přidáme lístky tymiánu a dusíme do změknutí masa.
Máslo obalíme v hladké mouce a dáme do hrnce k masu, šťávou mícháme, dokud se máslo s moukou dokonale nerozpustí. Vaříme na mírném plameni ještě asi 20 minut, podle potřeby podlijeme nebo přebytečnou tekutinu vydusíme do požadované hustoty.