Vepřová panenka plněná sýrovou omeletou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové svíčkové
- 4 vejce
- 100 g plátkového uzeného sýru typu ementál (např. Madeland)
- mletá červená paprika (nejlépe kouřová)
- sušený česnek
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Vepřová panenka plněná sýrovou omeletou
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové panenky vytvoříme plát tak, že ji řezem nože po vláknu postupně jakoby rozbalujeme. Pro snadnější manipulaci při opékání ji můžeme překrojit na 2-3 díly. Osolíme, opepříme a posypeme kouřovou paprikou.
Vajíčka rozšleháme se čtyřmi lžícemi vody, osolíme a ochutíme sušeným česnekem.
Na pánvi v oleji usmažíme 2 omelety (na velmi velké pánvi jednu). Jakmile začne omeleta tuhnout, poklademe ji plátky sýru, posypeme paprikou, přikryjeme a dopečeme.
Omeletu necháme vychladnout, rozřežeme na vhodnou velikost a poklademe ji na maso. Zavineme a převážeme kuchyňským provázkem.
Opékáme za všech stran na velmi rozpálené pánvi asi 15 minut - podle velikosti masa.
Opečené zabalíme do alobalu a vložíme do teplé trouby, aby maso došlo. Výpek v pánvi naředíme trochou teplé vody, přidáme lžíci másla a dochutíme.