Hovězí mleté maso v anglické slanině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
3 housky
1/4 litru mléka
2 vejce
50 g špeku
1/2 kávové lžičky rozmarýnu
1/2 kávové lžičky provensálských bylinek
2 cibule
5 stroužků česneku
1 rajče bez slupky
snítka čerstvého tymiánu nebo špetka sušeného
1 bobkový list
1 dl červeného vína
sůl
pepř
24 tenkých plátků anglické slaniny
špetka pálivé papriky
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, nakrájené na kostky, prolijeme mlékem a necháme nasáknout. Špek nakrájíme na maličké kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme, 1 cibuli nakrájíme na jemno. Vše dáme k masu, přidáme vejce, rozmarýn, provensálské bylinky, osolíme, opepříme podle chuti a důkladně promícháme v těsto. Je-li moc tuhé, trošku zředíme chladným vývarem - příp. vodou. Necháme chvilku odležet.

  2. Do zapékací misky nebo pekáčku dáme na plátky nakrájenou cibuli, plátky ze 3 stroužků česneku, oloupané rajče, tymián, bobkový list a zalijeme 1 dl červeného vína.

  3. Z masového těsta utvoříme 12 válečků, které balíme každý do dvou vedle sebe položených plátků anglické slaniny a skládáme do pekáčku spojem dolů. Vršek zlehka posypeme pálivou paprikou a dáme do trouby na 180 st. péct - pečeme cca 45 minut.

  4. Hotové vyjmeme, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme lžící hladké mouky, osmahneme, rozředíme vývarem (vodou) do celkového množství cca 1/2 litru a provaříme za častého míchání. Vyjmeme bobkový list a tymián (pokud jsme použili snítku), podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme nejlépe s brambory, upravenými různým způsobem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!