Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g bílků (cca z 8 vajec)
160 g hrubé mouky
160 g moučkového cukru
80 g rozpuštěného másla
200 g sušeného ovoce - mango, ananas, banán, fíky, brusinky...
hrst nasekaných ořechů
2-3 lžíce mandlových lupínků
čokoládová poleva
máslo nebo sádlo s hrubou moukou na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.

  2. Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy, mandle, které do těsta zlehka vpravíme, těsto nalijeme do malého pekáčku nebo bábovkové formy, kterou jsme důkladně vymazali máslem nebo sádlem a vysypali hrubou moukou.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů prvních 10-15 minut, potom teplotu stáhneme na 150-160 a dopečeme dozlatova cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po částečném vychladnutí vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou.

  4. Polevu uděláme buď z jedné čokolády na vaření nebo dvou kusů ledových kaštanů, které rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnce s cca 30-ti gramy másla a dobře rozmícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!