Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g bílků (cca z 8 vajec)
- 160 g hrubé mouky
- 160 g moučkového cukru
- 80 g rozpuštěného másla
- 200 g sušeného ovoce - mango, ananas, banán, fíky, brusinky...
- hrst nasekaných ořechů
- 2-3 lžíce mandlových lupínků
- čokoládová poleva
- máslo nebo sádlo s hrubou moukou na vymazání a vysypání formy
Postup Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.
Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy, mandle, které do těsta zlehka vpravíme, těsto nalijeme do malého pekáčku nebo bábovkové formy, kterou jsme důkladně vymazali máslem nebo sádlem a vysypali hrubou moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů prvních 10-15 minut, potom teplotu stáhneme na 150-160 a dopečeme dozlatova cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po částečném vychladnutí vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou.
Polevu uděláme buď z jedné čokolády na vaření nebo dvou kusů ledových kaštanů, které rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnce s cca 30-ti gramy másla a dobře rozmícháme.