Vepřová na šlehačce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety bez kosti
sůl
grilovací koření
pepř
1 kg brambor
3 stroužky česneku
sůl
drcený kmín
2 smetany 33%
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.

  2. Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem a prolisovaným česnekem. Předehřejeme troubu na 200°C.

  3. V hlubší zapékací míse s víkem rozehřejeme sádlo nebo olej a na něm opečeme maso z obou stran.

  4. Na opečené maso rovnoměrně rozvrstvíme brambory a zakryjeme poklicí. Necháme péct až jsou brambory téměř měkké.

  5. Zalijeme smetanami a odkryté pečeme až smetany zhoustnou a povrch zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!