Vepřová na šlehačce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety bez kosti
- sůl
- grilovací koření
- pepř
- 1 kg brambor
- 3 stroužky česneku
- sůl
- drcený kmín
- 2 smetany 33%
- olej nebo sádlo
Postup Vepřová na šlehačce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem a prolisovaným česnekem. Předehřejeme troubu na 200°C.
V hlubší zapékací míse s víkem rozehřejeme sádlo nebo olej a na něm opečeme maso z obou stran.
Na opečené maso rovnoměrně rozvrstvíme brambory a zakryjeme poklicí. Necháme péct až jsou brambory téměř měkké.
Zalijeme smetanami a odkryté pečeme až smetany zhoustnou a povrch zezlátne.