Boloňská omáčka s těstovinami (vřeteny)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřového masa
konzerva loupaných rajčat nebo 5 spařených a oloupaných rajčat
1 cibule
sůl
pepř
muškátový oříšek
bazalka (nejlépe čerstvá)
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce červeného vína
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev s rozpáleným olejem hodíme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté vložíme mleté maso, které osolíme, opepříme a mícháme po dobu 15 minut.

  2. Mezitím si na kostičky nakrájíme rajčata (buď z konzervy nebo spařená ve vodě a zbavená slupek), bazalku a dáme k masu. Přidáme trošku muškátového oříšku, 2 lžíce protlaku, 4 lžíce červeného vína a vše promícháme.

  3. Za občasného míchání vaříme cca 20 minut. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!