Lasagne s krůtím (kuřecím) masem a dvěma omáčkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8-10 ks lasagní (nemusí se předem vařit, změknou při zapékání, protože jsou v omáčce)
1 větší krůtí prso nebo kuřecí prso
80 g tvrdého sýra nahrubo strouhaného
sůl
pepř
Na tomatovo-cuketovou omáčku:
4 rajčata nebo konzerva s oloupanými rajčaty
1 cuketa
2 stroužky česneku
bazalka sušená nebo čerstvá
oregano
kečup podle potřeby
pepř
sůl
cukr
Na sýrovou omáčku:
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
70 g másla
200 ml mléka resp. dle potřeby
1/2 kostky kuřecího bujonu
trochu nastrouhaného Parmezánu nebo jiného tvrdého sýra
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Sýrová omáčka-bešamel: Bujón rozpusťte v jedné lžíci horké vody, promíchejte a vlijte do vlažného mléka. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte mouku a chvílí míchejte, pak vlijte mléko s bujonem, přidejte sýr, pažitku a metličkou dobře rozšlehejte. Pokud bude bešamel hodně kašovitý, přidejte ještě mléko.

  2. Tomatovo-cuketová omáčka: Rajčata a cuketu nakrájejte na kostičky. Na větší pánev dejte olej, rajčata s cuketou a cca 5 minut orestujte. Přidejte bazalku, oregano, pepř, sůl, propasírovaný česnek, příp. duchuťte kečupem a cukrem, směs promíchejte.

  3. Troubu si předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Maso nakrájejte na tenké plátky nebo nudličky, dejte do misky, osolte, opepřete a promíchejte. Na dno pečícího pekáčku dejte nejdříve půlku sýrové omáčky, pokryjte jí plátky lasagní, na ně dejte maso a zakryjte půlkou tomatovo-cuketovou omáčkou.

  4. Dejte další vrstvu lasagni, sýrovou omáčku, maso a navrch tomatovo-cuketovou omáčkou. Nakonec posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby. Lasagne zapékáme 40-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!