Domácí hamburgerové bulky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 450 g hladké mouky
- 1 ČL soli
- 30 g másla (pokojová teplota)
- 14 g instantního droždí
- 250 ml vody (teplé) + 100 ml mléka (horkého)
- 1 ČL cukru
- sezamová semínka
- vajíčko na potření
Postup Domácí hamburgerové bulky
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme kvásek tak, že horké mléko, droždí a cukr smícháme a cca 10 minut necháme vzejít kvásek.
Smícháme mouku se solí a pomalu přisypáváme ke kvásku a zároveň přiléváme vodu. Až nám vznikne těsto, přendáme ho na vál a tam do něj vpracováváme máslo pokojové teploty. Těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo.
Pak vrátíme těsto zpět do mísy, přikryjeme a necháme minimálně hodinu kynout v teple. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na požadovanou velikost (klidně udělejte 10 kusů, těsto je hodně hutné). Dáme na plech, kde bude dalších 30-45 minut kynout.
Troubu zapneme na 180-200°C. Bulky potřeme vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme dozlatova.