Raw mrkvové muffiny s citronovou polevou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g mletých vlašských ořechů
200 g drobně pokrájených datlí
50 g goji
150 g mletého sušeného kokosu
4 polévkové lžíce kokosového oleje
2 polévkové lžíce raw kakaa
200 g najemno strouhané mrkve
2 polévkové lžíce skořice
3 lžíce medu či jiného sladidla
špetka soli
Citronová poleva:
120 g namočených kešu ořechů (cca na 15 min.)
10 polévkových lžic citronové šťávy
4 polévkové lžíce rozehřátého kokosového oleje.
lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Vše na těsto smícháme na tvárnou hmotu a dáme chladit do lednice. Zatím připravíme polevu. Všechny suroviny vložíme do mixéru a umixujeme dohladka.

  2. Těsto natlačíme do silikonových košíčků, namažeme polevou, dozdobíme a dáme chladit. Vyloupneme z formiček a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!