Badyánové hromádky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto
- 25 dkg hladké mouky
- 12 dkg moučkového cukru
- 1 Hera
- 12 dkg mletých lískových ořechů
- 1 lžíce mletého badyánu
- Dále:
- marmeláda
- alginátové ovoce
- čokoládová rýže
- oloupaná mandle
Postup Badyánové hromádky
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto, které necháme odležet. Tvarujeme kuličky do kterých zabalíme kousek alginátového ovoce a uděláme nahoře menší důlek.
Pečeme ve vyhřáté troubě - kuličky se trochu roztečou a vzniknou hromádky.
Po upečení necháme hromádky vychladnout a zdobíme - do důlku dáme marmeládu, vršek s marmeládou namočíme v čokoládové rýži a ozdobíme oloupanou mandlí - ta zapadne do důlku a bude pěkně držet.