Vepřová kýta se „slaninovou šálou“

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

12 kousků vepřové kýty
12 plátků uzené slaniny
sůl
pepř
instantní jíška
olivový olej
kapie
mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme tak, aby nám vznikly asi 1,5 cm vysoké plátky cca 5 x 5 cm.

  2. Tyto porce osolíme, opepříme a omotáme slaninovou šálou“ a spíchneme párátkem.

  3. Na pánev si dáme trošku olivového oleje a opečeme všechny porce z obou stran.

  4. Do pekáčku naskládáme opečené porce, přidáme na větší kusy nakrájenou kapii a mrkev a dáme opékat do trouby.

  5. Jakmile je maso, dozlatova opečené přendáme ho do jiné nádoby a výpek naředíme a zahustíme tmavou instantní jíškou dle potřeby.

  6. Na talíř servírujeme tak, že na špejli napíchneme střídavě porci vepřového, opečenou kapii a vytvoříme vež“. Podáváme s vařeným bramborem a vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!