Vepřová kýta se „slaninovou šálou“
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřová kýta se „slaninovou šálou“
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme tak, aby nám vznikly asi 1,5 cm vysoké plátky cca 5 x 5 cm.
Tyto porce osolíme, opepříme a omotáme slaninovou šálou“ a spíchneme párátkem.
Na pánev si dáme trošku olivového oleje a opečeme všechny porce z obou stran.
Do pekáčku naskládáme opečené porce, přidáme na větší kusy nakrájenou kapii a mrkev a dáme opékat do trouby.
Jakmile je maso, dozlatova opečené přendáme ho do jiné nádoby a výpek naředíme a zahustíme tmavou instantní jíškou dle potřeby.
Na talíř servírujeme tak, že na špejli napíchneme střídavě porci vepřového, opečenou kapii a vytvoříme vež“. Podáváme s vařeným bramborem a vypečenou šťávou.