Vepřová kýta rytíře Fryduše
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- olej na smažení
- Marináda:
- 1/2 kávové lžičky pálivé papriky
- 4 lžičky oleje
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1/2 lžičky majoránky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 lžička solamylu
- 3 lžičky kečupu
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
Postup Vepřová kýta rytíře Fryduše
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa očistíme, okraje mírně nařízneme, aby se maso nekroutilo a lehce naklepeme.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Důkladně smícháme všechny přísady na marinádu. Můžeme přidat trochu olivového oleje. Maso naložíme do nádoby, uzavřeme a necháme, nejlépe přes noc, naložené v lednici.
Druhý den opékáme na oleji. Můžeme použít i na grilování.
Podáváme se zeleninovým salátem a přílohou dle fantazie.