Vepřová kýta rytíře Fryduše

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
olej na smažení
Marináda:
1/2 kávové lžičky pálivé papriky
4 lžičky oleje
1 lžička mletého černého pepře
1/2 lžičky majoránky
2 stroužky česneku
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 lžička solamylu
3 lžičky kečupu
1/2 lžičky mleté sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa očistíme, okraje mírně nařízneme, aby se maso nekroutilo a lehce naklepeme.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Důkladně smícháme všechny přísady na marinádu. Můžeme přidat trochu olivového oleje. Maso naložíme do nádoby, uzavřeme a necháme, nejlépe přes noc, naložené v lednici.

  3. Druhý den opékáme na oleji. Můžeme použít i na grilování.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem a přílohou dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!