Tvarohové šišky s jahodovou pěnou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
200 g špaldové mouky
60 g krupice
1 vejce (velikost L)
50 g másla (domácí nebo Jihočeské)
60 g Fruktosy
1 vanilkový lusk
400 g jahod
120 g tvrdého tvarohu

Postup přípravy receptu

  1. Z tvarohu, mouky, krupice, vejce a fruktosy vypracujeme těsto.

  2. Přidáme zrníčka z vanilkového lusku a máslo o pokojové teplotě. Těsto rychle propracujeme, aby nezřídlo a lžičkama tvoříme šišky. Vaříme 15minut v páře.

  3. Jahody nakrájíme na menší kousky. Dáme do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byli všechny ponořené.

  4. Čerstvé jahody rovnou rozmixujeme do pěny, mražené pár minut povaříme a až poté tyčovým mixérem vyšleháme do pěny (cca 2-3 minuty).

  5. Na talíři posypeme nastrouhaným tvarohem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!