Tvarohové šišky s jahodovou pěnou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g špaldové mouky
- 60 g krupice
- 1 vejce (velikost L)
- 50 g másla (domácí nebo Jihočeské)
- 60 g Fruktosy
- 1 vanilkový lusk
- 400 g jahod
- 120 g tvrdého tvarohu
Postup Tvarohové šišky s jahodovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Z tvarohu, mouky, krupice, vejce a fruktosy vypracujeme těsto.
Přidáme zrníčka z vanilkového lusku a máslo o pokojové teplotě. Těsto rychle propracujeme, aby nezřídlo a lžičkama tvoříme šišky. Vaříme 15minut v páře.
Jahody nakrájíme na menší kousky. Dáme do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byli všechny ponořené.
Čerstvé jahody rovnou rozmixujeme do pěny, mražené pár minut povaříme a až poté tyčovým mixérem vyšleháme do pěny (cca 2-3 minuty).
Na talíři posypeme nastrouhaným tvarohem.