Penne s rychloomáčkou s kapary, ančovičkami a olivami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Balíček penne těstovin
100 g mraženého hrášku
250 g rajčatové passaty
2 KL kaparů nebo více dle chuti
4 filety ančoviček (lze vynechat)
1 PL černých oliv
1-2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
olivový olej
sůl
špetka cukru
(kdo bude chtít, může do omáčky přidat i jednu feferonku)

Postup přípravy receptu

  1. Penne vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus. Na posledních pár minut k nim dáme prohřát hrášek.

  2. Z rajčatové passaty, kaparů, česneku, ančoviček a petrželky umixujeme hladkou omáčku, doplníme olivovým olejem a nakrájenými olivami. Dochutíme špetkou cukru a soli. Horké těstoviny s hráškem promícháme s omáčkou, kterou před tím můžeme trochu prohřát, posypeme ještě petrželkou, parmazánem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!