Vepřová kýta na kmínu a zakysané smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty
- 1 velká cibule
- 1 menší mrkev
- 1 lžička mletého kmínu
- zakysaná smetana 250 ml
- 1 celá čerstvá kapie
- pažitka
- sůl
- pepř
- olej
- máslo
Postup Vepřová kýta na kmínu a zakysané smetaně
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na drobné kousky.
Do hrnce nalijeme trochu oleje. Poté vložíme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova.
Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka opečeme.
Po opečení masa přidáme jednu lžičku mletého kmínu, sůl, pepř a necháme lehce orestovat. Obsah hrnce osolíme a podlijeme vodou tak do ¾ masa. Zlehka dusíme na mírném ohni do změknutí.
Jakmile je maso měkké tak přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou kapii. Dobře promícháme a dusíme, dokud není mrkev a kapie měkká.
Vzniklou vydušenou omáčku zahustíme přidáním obsah jednoho balení zakysané smetany, dobře vše promícháme a necháme prohřát, ale již nevaříme.
Pro oživení přidáme malou hrst jemně nasekané pažitky.
Nakonec zjemníme malým oříškem másla. Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.